free html5 templates

ZEFFER ANDRÁS-ZEFI

Mobilmánia alapítója, billentyűse, énekese, dalszerzője.
Az együttes vezetője.

Klasszikus zenével kezdte, majd sípos orgonán tanult. Innen az út már egyenesen a rock zenéhez vezetett. Első profi zenekara az S.O.S, együttes volt, majd 1980-tól a P.Mobil. Itt vált ismertté, nem csak színpadi jelenléte, de, Hammond orgonája és szerzeményei miatt is. A P.Mobilból való távozásuk nem volt csendes, de nem sokkal azután már újra együtt zenélt egykori zenésztársaival, és megalakult a TRB együttes Tunyogi Péterrel, Kékesi Lacival, Donászy Tibivel és Závodi Janóval. 2006-ban egy akut myeloid leukémiát diagnosztizáltak Zefinél, életveszélyes állapotban került kórházba, ahol közel egy évig kezelték. Két hónap steril box, csontvelőtranszplantáció után nagyon gyengén, de gyógyultan hazatérhetett. Betegsége alatt naplót vezetett, amit később Őssejt és rock and roll címmel könyvként is megjelentetett.
2008-ban egy már hagyományosnak számító Agárdi RockBand koncertre meghívta a többi kirúgott ex. P.Mobil tagot is. Ebből az ötletből született meg a MOBILMÁNIA.  Vikidál Gyula, Tunyogi Péter, Kékesi László és Zefi már abban az évben Mobilmánia néven koncertezett hatalmas sikerekkel.
Zefi fáradhatatlan. Tele van ötletekkel, de ami a legjobb, hogy ezeket meg is valósítja. Több száz igényes koncert, 16 kiadvány, köztük a világ első 3Dimenziós koncert Bluray-e és mozifilmje, Észak-Amerikai turné és 2018-ban, a zenekar 10 éves évfordulóján egy jubileumi teltházas nagykoncert a Budapest Sportarénában. És most, egy újabb jubileumot ünnepelnek: Bajnokkal 40 éve zenélnek együtt, ezalkalomból készül egy különleges válogatáslemez, a közös múltjukból. Január 2.-ára pedig egy őrületes rock koncertet szervez a Kongresszusi Központba, ahol az MM dalok szimfónikus zenekarral és nagy kórussal szólalnak majd meg. De ne egy csendes, akusztikus koncertre gondoljatok, mert Zefi ezt is másképp álmodta meg... 
Egy felnőtt és egy egyetemista lány édesapja, valamint egy 4 éves kisfiú nagypapája.

"Ez hajt és visz tovább, számomra ez a világ. Létezés, függőség, csoda.
Átlendít mindenen, nem fárad néha sem.
Remélem nem fogy el soha. Ez az őrület, ez a mánia."

COVID-19

Árpival online, találkozás nélkül írtak a karantén ideje alatt egy dalt, aminek a Covid-19 munkacímet adták. Jelenleg Horváth Attila írja rá a dalszöveget. Amint kész, bemutatjuk!

Zefi

KARANTÉNKONCERTEK

Ha karantén, akkor minden borul. Nincsenek koncertek...hacsak nem otthonról. Zefi 35 nap alatt 35 dalt játszott el otthonában és osztott meg Facebook oldalán, amit most egy YouTube lejátszási listán meghallgathattok. Interjú is készült vele, ahol még az általa sütött kiflit is megmutatja...

ŐSSEJT ÉS ROCK AND ROLL

ŐSSEJT ÉS ROCK AND ROLL

Közel 1 év kórház, 2 hónap steril box, őssejt, transzplantáció, donor, segélykoncert, steril mentő, 100 nap otthonI félsterilben... kórházi napló Zefitől, interjúk orvosokkal, családtagokkal, rajongókkal. Őszinte, megható, humoros és tanulságos.

Zeffer-Magyar Arany Érdemkereszt

MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT

"Magyarország Köztársasági Elnöke
Zeffer András zenész, zeneszerző, előadóművész részére,
Több évtizedes művészi pályája, valamint a daganatos betegségben szenvedők érdekében végzett karitatív tevékenysége elismeréseként,
a MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT kitüntetést adományozta"

MÚLT, JELEN, JÖVŐ

Zefinek nem csak a színpad a természetes közege. Szívesen mesél mindenről, amit kérdeznek tőle. Lehet ez múlt, jelen és a jövő.

ARÉNA

Vikidál 70, Zeffer 60, Mobilmánia 10 volt a címe az Aréna koncertnek (és a megjelent 5 korongos kiadványnak is), naná, hogy Zefi életútjából műsoron voltak a régi slágerek is.
Itt épp a Rocktóber hallgatható meg.

Isten hozott

Keress minket a közösségi médiákban, a videómegosztókon, a lemezboltokban és leginkább a koncertjeinken!

Koncertszervezés:

Email: mobilmania@rockband.hu                    
Phone: +36-70-420 51 98                    

Links

Spotify oldalunk, dalainkkal
YouTube csatornánk, videóinkkal
Facebook oldalunk, infókkal